Brød på ølandshvede, tomat og frisk fra altanen

Det river i næsen. Sennep med hyben & timian

Senpf
Fik forleden dag lyst til at prøve det med sennep. Egentlig kan jeg ikke så godt lide virkelig stærk sennep. Det river for meget i næsen, men det smager vanvittig godt. Sennep kan forvandle en sauce til det helt exceptionelle, samt marinader skal have sennep. Et must! Nørdede lidt om sennep i forbindelse med det her indlæg og fik fortællingen om at man i gamle dage fik “vand-reven” sennep med fra fiskehandleren til sin kogte torsk. Det er sgu service. Kan anbefale den gode Magna Leth’s bog Havens Krydderurter. Gammelt opslagsværk med masser af god viden om alt fra hvordan man planter et bed til hvordan du sylter og laver egne marinader.
Her har jeg lavet en snert klassisk sennep med timian men hovedsmagen er hyben. Hyben, æble og timian går tit hånd i hånd med skaldyr og fjerkræ. Så gik med tanken om en sennep tilpasset fjerkræ. For en god pølsesennep er det nok ikke.

20140324_194118
Sådan gør vi
Opskriften er bygget videre fra Brdr. Prices sennepsopskrift.

75g røde eller gule sennepskorn
20g Colman’s sennepspulver
120 ml vand
100 ml æblecider eddike
2 spsk brun farin
2 tsk salt
2 spsk. Hybenpulver
2 tsk. tørret timian
masser af friskkværnet sort peber

 IMG_20140324_161710

Vand, æblecider eddike, salt og brun farin koges op og overhældes de resterende ingredienser. Du kan eventuelt blende det efterfølgende for at få en mere knust sennep. Jeg undlod af blende det og kan egentlig godt lide de hele sennepskorn.

Juster med salt, peber, eddike og sennepspulver. Man kan også smage det til med en kryddersnaps. Tror en på æble vil være god her.

Lad det stå og trække på køkkenbordet et døgns tid og efterfølgende 5-8 dage i køleskabet. Så kan det holde sig en 8-10 uger mindst.

20140324_200012

Det rigtige valg
Husk at dine råvare spiller meget ind her. Så vælg en god æblecider eddike da det kan smages. Det samme gælder dine sennepskorn. Nogen mener dem på bornholm er sødere. Det ved jeg ikke er rigtigt, men det lyder jo meget godt.

Hvis det ender ud med at være en succes det her med sennep, så vil jeg prøve at lave en på ramsløg og en på røget paprika.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brød på ølandshvede, tomat og frisk fra altanen