Hvordan siger man det? Pho, fo, føøøh, fuee, fuue?

Dude, where’s my pizza? Om små pizzaer.

Den ultimative snack
Mini pizza er jo den ultimative snack udover ting i panering og friture. Da jeg hverken havde noget at panere eller en friture skulle der laves mini pizzaer. Lavede to forskellige slags, en med pepperoni og med aubergine og frisk tomat. Det fede ved pizza er at man selv kan mikse og matche hvad man kan li’. Prøv for eksempel en med gedeost og frisk tomat eller en med lammeragout og masser af ramsløg.
Selve dejen er relativt nemt at have med at gøre og fyldet i sig selv er ikke revolutionerende. Here goes.

20140315_184954

Dejen består af;
6 dl lunkent vand
1000 g fint durummel
35 g salt
25 g gær
1 dl olivenolie

Kør dejen på røremaskine ved medium hastighed i cirka en 10 minutters penge – og lad den hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet. I mellemtiden gør du pizzasaucen og dit fyld klar.

 collage_20140316105833315_20140316105857448

Saucen
Pizzasaucen består af krydderurter, tomat og løg egentlig.
1 fint hakket zitauerløg
2 fed hvidløg i skiver
en tiendedel cirka af en tørret chili
1-2 forårsløg i skiver
en håndfuld frisk oregano
et par bl. Ramsløg
salt, peber, muskatnød
1 ds hakket tomat
Et skud ketchup for sødme

Kog det ind, smag til løbende. Juster eventuelt med sukker, ketchup, worchestershire sauce, chili eller balsamico eddike. Smagsløg smager forskelligt så prøv dig frem indtil du rammer rigtigt.

collage_20140316110020335_20140316110033503

Topping
Min topping med aubergine lavede jeg ved at skære en aubergine i skiver, drysse med tørret oregano, salt og citronpeber og en sjat god olie – bagte dem efterfølgende i 20 minutter ved 200 grader i en varmluftsovn.

1 aubergine
et par pakker mozarella og/eller reven ost
en håndfuld oregano
et par bl. ramsløg
peperonni
2 tomater
olivenolie, lidt salt

Når dejen har hævet sig stor og flot vendes den ud på et meldrysset bord, deles i to og hver del rulles let ud til en pølse som skæres i otte skiver. Pres dem let flad og smør din pizzasauce og din topping ovenpå, drys med din yndlingsost, lidt friske krydderrier og et skvæt olivenolie.
Bag dem ved 230-240 grader til de er bagt, gyldne og der dufter af italien.

De egner sig bedst til at spises med det samme – men 16 mini-pizzaer er måske offensivt at køre ind som snack, så frys eventuelt nogle af dem eller tag dem med på madpakke i løbet af de næste par dage. Som huskeregel med hjemmebagt brød skal det spises inden for 1-2 dage, den samme regel gælder med mini-pizzaer ellers skal de varmes.

Giv gerne lidt respons – eventuelt med tips og tricks til lækre toppings.

2

  • Ida

    Det var da en dejlig nem dej! Den gemmer jeg lige, så har jeg til en gang, hvor jeg craver pizza (ret tit, hahah!) 😀

    Knus!
    //Ida
    http://www.idamersholm.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Onde doktor Flaeskesteg

      Hej Ida.

      Det er dejligt at høre og det er jeg glad for..
      Byd gerne ind med idéer til pizzaer. 🙂

      Vh
      Jonas, flaeskestegen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan siger man det? Pho, fo, føøøh, fuee, fuue?