Hvordan siger man det? Pho, fo, føøøh, fuee, fuue?
Pho suppe. Vietnams stolte datter. Suppen over alle supper, morgenmad, middag og aftensmad i en skål. Den kan alt den suppe. Vil gerne give mit skud på en alternativ Pho-suppe med ramsløg, unghane og vandpeber. Egentlig er det min kæreste der laver Pho, men har forsøgt mig alligevel. Ved godt en Pho er kogt på hønseskrog og okseben og tilsat til sidst tynde skiver oksekød. Men synes nu en på ren unghane også er god. Her er en relativ alternativ version. Rammer nu tæt på når det er. Jeg er så heldig at have vandpeberurt og ramsløg på altanen. Så det er nemt at smide det i supper. Alternativt kan persille, thai basilikum, klassisk grøn basilikum, dild, karse, kørvel, esdragon – ja alt kan bruges. Alt efter behov og lyst.
Det skal vi bruge
2 liter bouillon kogt med urter, anis, laurbær og citron
et par håndfulde kogte glasnudler – eller hvilken nuddel man nu har som favorit.
Den kogte unghanes ben plukket for kød
Julienne af forårsløg og porre
Ramsløg, vandpeber og thai basilikum
Bønnespire, rødbedespire eller deslignende
Sådan gør vi cirka
Kog en unghane i rigeligt vand med urter, anis, laurbær og citron til kødet er mørt. Afhænger lidt af af dyrets størrelse med tiden.. Men når du kan hive lårene af er den klar. Sigt og gemt eventuelt urter til en anden ret.
Pluk unghanelårene og stil kødet til side, gem brysterne til f.eks. cæsarsalat eller tarteletter.
Kog nudlerne efter anvisning og køl dem af. Sørg for at skylle dem godt før du koger så bliver de ikke slimet.
Skær porre og forårsløg i tynde, tynde skiver, det samme med ramsløg, vandpeber og thai basilikum. Vask spirene og anret det hele oven på nudlerne og unghanekødet. Giv den gas med det grønne så det smager af noget.
Hæld suppen over herligheden og server med det samme. Spis det nyd det elsk det.
Ingen kommentarer endnu