Det river i næsen. Sennep med hyben & timian

Ukrudtet der blev folkemandseje. Ramsløg. Bear’s Garlic. Wood Onions. Kært barn har femhundrede navne.

Okay okay. Jeg bidrager gerne med ramsløgsopskrifter. Det smager rigtig godt. Især fordi det er det første tegn på forår. Ikke kun er det sådan en rigtig forårs bebuder. Så er det eftersigende også rigtig sundt. Fødevarestyrelsen siger indholdet af C-vitamin er op til 20 gange så højt som i citron.
Har de sidste uger været rigtig meget i skoven. Bl. a. for at høste ramsløg, men også for at se hvordan det så ud. I går fandt jeg helt spæd skovmærke og skovsyre i skoven her i Aarhus. Det kribler helt i fingrene og nu er det rigtig ved at blive forår. Ja ja, der var åbenbart snestorm ifølge de danske medier i går. Men det holder os ikke tilbage!
Jeg ville lave noget andet end den klassiske ramsløgspesto som alle kender. Ville prøve at bruge ramsløget på en anden måde end jeg tidligere har gjort. Jeg har mest brugt det til at lave en olie på og så videre til en majonæse og andre finurligheder.

 20140325_185409

Vil give nogle forslag til hvad I kan stille op med ramsløget. Hvis man tørre ramsløg og blander det med eddikepulver så har du grundbasen til en sour cream og løg til dine hjemmelavet chips. Du kan også lave en ordentlig portion stuvet ramsløg som hvis du ville lave stuvet spinat. Bland det eventuelt. Vær ikke bekymret for at det smager for meget af ramsløg. Den skarpe smag forsvinder svagt ved varmebehandling. Sidst på sæsonen kan du grave dine ramsløg op, vaske selve løget der sidder i jorden og bruge det. Dem er der knald på.

I går lavede jeg frikadeller af linser, blomkål og vanvittig meget ramsløg og estragon. Prøv at parre dine krydderurter. F.eks. ramsløg og estragon, basilikum og oregano. Prøv at mikse og matche dine krydderier. Så får du mere spild i dine retter.

20140325_184057

Det er egentlig en ret nem opskrift.
200 g fint hakket blomkål
200 g kogte linser. Grund regel med linser er at per 100 g skal du bruge en halv liter vand.
200 g feta, gedeost, hvad du har lyst til at ost.
2 håndfulde ramsløg finthakket
1 håndfuld estragon
80 g havregryn
4 æg
salt og masser af friskkværnet sort peber

Det hele røres eller køres på en foodprocessor.  Lad det sætte sig en halv til en times tid i køleskabet og steg dem som frikadeller. Jeg serverede det med creme fraiche rørt med sennep. En frisk agurkesalat med lime og rødløg og et fad bagte rodfrugter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det river i næsen. Sennep med hyben & timian